← Vorige pagina
Maart, Maand van de leuke Seks
01 maart 2023


Ook in 2023 worden er nog steeds alleen in uitzonderlijke situaties vergoedingen toegekend voor ondersteuning bij seksualiteit via WMO (PGB), de Wet Langdurige Zorg of vanuit de bijzondere bijstand van de gemeente.

Toekenningen verlopen moeizaam en een aanvraag voor vergoeding zal altijd zeer grondig onderbouwd moeten worden. Wanneer aangetoond kan worden dat ondersteuning bij RIS (relaties, intimiteit en/of seksualiteit) = sekszorg, voor een cliënt behoort tot ‘noodzakelijke zorg’ zal er altijd gekeken moeten worden op welke manier vergoeding dan toegekend moet worden.

De zeer beperkte en moeizame vergoedingen voor sekszorg waren voor FleksZorg mede aanleiding om ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum in 2015 de Stichting Steunfonds voor cliënten FleksZorg op te richten. Met het Steunfonds verloten we regelmatig kortingsbonnen van € 100,- onder cliënten van FleksZorg. Cliënten die veel baat bij afspraken via FleksZorg hebben, die eigenlijk in aanmerking zouden komen voor vergoeding maar waarbij aanvraag niet wil vlotten of afgewezen is, terwijl hun financiële middelen over het algemeen te weinig ruimte bieden voor regelmatige afspraken.


Om iets extra’s te doen voor cliënten van FleksZorg tijdens ‘MAART, maand van de leuke seks’ heeft FleksZorg besloten om een extra donatie aan het Steunfonds te doen. Cliënten die in de maand maart een aanvraag doen voor een afspraak in 2023 op of rond hun verjaardag ontvangen een kortingsbon van € 100,-  voor die afspraak.
FleksZorg
Sekszorg, voor mensen met een beperking

info@flekszorg.nl